Facebook-u
Twitter-u

Najmanje devet turističkih agencija otišlo je pod stečaj ili ne može da isplati potraživanja novca od klijenata. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić ističe da se situacija menja iz dana u dan i da je činjenica da su turističke agencije u problemu.

„Svi koji imaju aranžman u nekoj turističkoj agenciji koja je u stečaju, treba da znaju da je donesena uredba koja ističe 1. februara sledeće godine, a koja podrazumeva da putnici mogu dobiti zamensko putovanje, ili novac koji će im biti uplaćen najkasnije do naredne godine“, ističe Seničić za Nova.rs.

Postoji mogućnosti da se vrednost aranžmana pokrije novcem iz polise osiguranja, kada se obračuna sve što je putnik priložio prilikom intersovanja za put.

Naprimer, ako je vrednost aranžmana 4.000 evra, a ukupna vrednost polise je 3.200, putniku će biti isplaćen taj iznos, što uglavnom predstavlja oko 80% ukupne cene.

"U slučaju stečaja, postavlja se stečajni upravnik koga je neophodno kontaktirati i podneti zahtev za obeštećenje iz stečajne mase", kaže Seničić.

U svojim ranijim izjavama Seničić je istakao da su problemi u poslovanju turističkih agencija nastali zbog toga što država nije prepoznala taj sektor kao najugroženiji zbog nemogućnosti poslovanja i nije mu dodelila bespovratnu pomoć kao, na primer, hotelijerima ili prevoznicima.

Podsetimo, turistička sezona je ove godine počela bolje nego 2021. godine, ali kriza nastala tokom dve godine trajanja pandemije ostavila je posledice na poslovanje turističkih agencija u Srbiji.

Izvor: nova.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
10°C
Vazdušni pritisak: 1008 hPa
Padavine: 2 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 11 km/h
Sutra
14°C
2024-04-26
19°C
2024-04-27
22°C
2024-04-28
26°C
2024-04-29
28°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više