Štampa
PAPRENO letovanje ove godine

Putovanje ove godine, ako se neko uopšte odluči na njega, izgledaće neobično, ali i skupo.

Putovanje ove godine, ako se neko uopšte odluči na njega, izgledaće neobično, ali i skupo. Prvo, osiguranje vam , neće pokriti lečenje ako se zarazite korona virusom u drugoj zemlji, a ako i izmisle u međuvremenu neku takvu polisu, ona će papreno koštati. Drugo, neke države, pa i naša, već su odredile cene testova na koronu. Treće, u Srbiju se može ući ili sa testom negativnim na koronu ili morate ići pravo s granice na 14 dana u karantin. Ko hoće da putuje, moraće i da plati.


Srbija - 6.000 RSD

Za ulazak u Srbiju biće neophodan negativan test na koronu, ne stariji od tri dana.
Građani koji budu putovali u inostranstvo u zemlje koje insistiraju na zdravstvnom pasošu, moći će u Srbiji da urade test na virus korona koji će koštati oko 6.000 dinara, odnosno 50 evra.

U Srbiji zbog putovanja građani će moći da urade test na virus korona na svoj zahtev i da će se to raditi u laboratoriji u Kliničkom centru Srbije.

BIH - 100 evra

Prema podacima u tamošnjim medijima, za test je potrebno obratiti se Institutu za javno zdravstvo. Samo testiranje košta 200 KM, odnosno 100 evra.
Građani su ogorčeni zbog toga i tvrde da im je nejasno kako se uopšte došlo do te cene.

Slovenija - 20 evra

Još nije određena tačna cena, ali se prve procene su da test neće biti skuplji od 20 evra.

Crna Gora - "minimalno"

Crna Gora je na putu da postane korona free destinacija, poručuju nadležni, pa će, u skladu sa tim činiti sve da smanje efekte krize. Procenjuje se da će cena testa biti minimalna.

Hrvatska - 200 evra

Tamošnji mediji pišu da će u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ovaj test koštati 200 evra, mada je hrvatski ministar zdravlja prethodno govorio kako pouzdani test na kovid – 19 košta oko 100 evra.

Austrija - 190 evra

Zasad je poznato da će aerodrom u Beču nuditi testiranje na koronavirus da bi putnici izbegli karantin od 14 dana, i to po ceni od 190 evra.

Nemačka - 200 evra

Prema Institutu „Robert Koh“, pacijenti sa simptomima gripa takođe se nasumično ispituju na novi korona-virus. Troškove (približno 200 evra) snose zdravstvena osiguranja u Nemačkoj, ali samo ako je test preporučio lekar. Za druge, to je regularna cena.

Grčka - od 120 evra

Plan tamošnjih zvaničnika je da putnici testiranje rade u zemlji porekla, pa da se onda bezbrižno upute u Grčku. Prethodno je, kada je pandemija bila u zamahu, bilo najava da će dobrovoljni test koštati od 120 do čak 300 evra.
 

Grčki ministar turizma Haris Teoharis kaže međutim, da je moguće da ta cena padne i na 10 evra po osobi kasnije tokom leta.
 
Izvor: telegraf.rs
e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više