Facebook-u
Twitter-u
Romanticne destinacije

Evropa vam može ponuditi mnogo više romantike, od šetnje pored Sene po mesečini i dekadentnih restorana u Toskani...

Iskustva koja vam Evropa nudi, a koja su protkana romantikom, uglavnom su raštrkana po njenim priobalnim gradovima, gde vas očekuju autentične kuhinje, ambijentalni hoteli i predivni pogledi na more, okean ili obližnja ostrva.

Ako za vas romantika nije samo ono što je uobičajeno, verujemo da na našem kontinentu možete pronaći mnogo toga što je zaista savršeno za parove, kako mlade, tako i one koji se vole već duži niz godina i ne boje se da jedno drugome pokažu ljubav.

Zavučena i ušuškana mesta su savršena za takve ljude, jer u njima nema gužve i horde turista, već samo mira, tišine i uživanja. Pogledajte najromantičnije evropske priobalne gradove koji će vas sigurno oduševiti.

1. Vernaca, Cinque Terre, Italija

Od pet priobalnih naselja koja sačinjavaju čuveni italijanski Cinque Terre, ne postoji romantičnije mesto od Vernace, koja svojim živopisnim bojama oduševljava i na prvi pogled. Koralne nijanse, žuta, crvena i plava boja obeležavaju luku ovog gradića, dok se sa druge strane nalazi toranj iz jedanaestog veka koji je deo Doria zamka i ima pogled na more.

Prošetajte obalom ovog grada i uživajte u specifičnim gastronomskim specijalitetima. Za savršeni pogled posetite Belforte restoran smešten unutar Doria zamka, tačnije na njegovoj otvorenoj terasi od kamena, koja je duže od pedeset godina poznata kao jedno od najelegantnijih mesta za obedovanje.

Kako se bliži noć, uvidećete i sami da Vernacu obavija neka starinska atmosfera, poput one koju smo mogli videti u italijanskom filmu La Dolce Vita. Ima li šta romantičnije od toga?

2. Bijaric, Francuska

Bilo da ovde dolazite zbog talasa ili glamura, Bijaric će vam ponuditi mnogo toga. Ako volite duge šetnje po plaži, verujte nam da romantičnije mesto od ovoga nećete pronaći. Njegove peščane plaže oivičene su vrhunskim vilama u Belle Epoque stilu, što samo doprinosi čitavoj atmosferi i glamuru.

Provedite popodne na Plage Port Viewux plaži koja sadrži izobilje lokala, ili pak savladajte surfovanje u Hastea školi surfa. Obavezno posetite Planete Musee du Chocolat, odnosno muzej čokolade, čije postavke slave čokolatijersko nasleđe ovog kraja.

Večeru rezervišite u La cabane a Huitres, ako želite da gustirate jedan zaista dekadentni obrok sa školjkama ili ostrigama. 

3. Iskija, Italija

U blizini Kabrija, u italijanskom zalivu Napulja, verovatno ćete dobiti svu pažnju koju možete poželeti, ali nešto manje poznata Iskija vam nudi sve što možete pronaći na popularnim lokalitetima, samo što je protkana mirom i tišinom.

Iskija je omiljena destinaciaj za parove jer će ovde pronaći sasvim dovoljno privatnosti i prilike za opuštanje, bilo da posećuju vinograde kao što su Cenatiempo čiji vinski podrumi datiraju iz 1600ih godina, ili obeduju u restoranu sa Michelin zvezdicom, Il Mosaico u Terme Manzi Hotel & Spa.

Šta god da ovde radite, nemojte nikako propustiti vožnju žičarom, kako biste videli Castello Aragonese, srednjovekovni zamak koji je uklesan u jednu stranu stene 474. godine p.n.e.

4. Oia, Santorini, Grčka

Smešten na 235 stepenika udaljenosti iznad Amoudi luke, Oia je najpoznatije mesto Santorinija, gde ćete pronaći čuvene crkve sa plavim kupolama i bele kuće koje ste do sada toliko puta videli na razglednicama i brojnim slikama.

U ovom mestu, romantika je konstantno prisutna što možete primetiti svuda – od uzanih fotogeničnih staza za šetanje, pa sve do čuvenih mesta u kojima možete provesti kišno poslepodne, uživajući u kafi i poslasticama.

Savetujemo vam da za večeru rezervišete sto u restoranu Karma, gde ćete uživati u dvorištu koje je ispunjeno fontanama i svećama, a ako želite nešto modernije, onda je idealna lokacija za vas Ambrosia, koja nudi vrhunski pogled na more.

Završite dan čašom grčkog vina na privatnoj terasi vaše hotelske sobe. Ako želite zaista da uživate u privatnosti i društvu svoje voljene osobe, savetujemo vam da ovu lokaciju posetite u septembru ili oktobru, kako biste dobili priliku da uživate u lepom vremenu, ali izbegnete sve letnje sezonske gužve. 

5. Brač, Hrvatska

Romantična aura Brača, koji je deo hrvatske dalmatinske obale, daleko je od onih luka ispunjenih luksuznim jahtama koje vas očekuju na ostrvu Hvar. Brač se nalazi na sat vremena vožnje trajektom od Splita, a po dolasku, odmah vas oduševljava svojom Supertar lukom koja je oivičena palmama.

Stolovi restorana ovde idu skroz do vode, što je idealno ako želite da uživate u romantičnom obroku i zalasku sunca. U kopnenom delu, predivna crkva izdiže se iznad ostatka grada, koji je većim delom napravljen od belog kamena.

Ovde ćete teško naići na loš obrok, ali je naša preporuka svakako Konoba Vinoteka, sa svojom al-fresco postavkom koja se pruža niz antičke kamene stepenice. Hotel Osam je savršeno mesto u kom možete odsesti, a oduševiće vas svojim krovnim barom. 

6. Kotor, Crna Gora

Uprkos porastu popularnosti Kotora, kao lokaliteta gde se kruzeri često zaustavljaju, on je i dalje mesto koje ide svojim tempom i oduševljava sve svoje posetioce. Luka ovog grada, izgrađena tokom venecijanskog perioda, ima pogled na svetlucavu luku i očuvane srednjovekovne ulice Starog grada, u kojima nema automobile.

Ovaj grad je mali i oivičen antičkim zidinama, ali uprkos njegovoj maloj površini, ovde možete satima lutati njegovim kaldrmisanim ulicama i uživati u kafi u njegovim šarmantnim kafeima. Takođe, ovde imate priliku da isprobate lokalne sireve i dimljeno meso. Nakon čitavog dana istraživanja, odmorite svoje noge u Hotelu Cattaro, koji ima samo sedamnaest soba i nudi vrhunski pogled na zaliv.

7. San Sebastián, Španija

Mnogi gradovi istočne Evrope nude romantiku, a Talin nije izuzetak. Pored toga, za koliko gradova znate da imaju svoje Brdo Poljubaca? Prošetajte kaldrmisanim ulicama ovog grada, pored barova i restorana osvetljenih svećama, ili pak pored bašte danskog kralja, labudovog jezera ili baroknog Kadriorg Parka, koji je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini.

Pirita promenada nudi vrhunski pogled na Stari grad, a mi vam savetujemo da odete to Patkulija i tamo posmatrate magični zalazak sunca. Za večeru, rezervišite sto u Dominic restoranu, a odsednite u Von Stackelberg hotelu koji poseduje ogromno dvorište i spa centar. 

8. Talin, Estonija

Mnogi gradovi istočne Evrope nude romantiku, a Talin nije izuzetak. Pored toga, za koliko gradova znate da imaju svoje Brdo Poljubaca? Prošetajte kaldrmisanim ulicama ovog grada, pored barova i restorana osvetljenih svećama, ili pak pored bašte danskog kralja, labudovog jezera ili baroknog Kadriorg Parka, koji je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini.

Pirita promenada nudi vrhunski pogled na Stari grad, a mi vam savetujemo da odete to Patkulija i tamo posmatrate magični zalazak sunca. Za večeru, rezervišite sto u Dominic restoranu, a odsednite u Von Stackelberg hotelu koji poseduje ogromno dvorište i spa centar.

Izvor: luxlife.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
9°C
Vazdušni pritisak: 1011 hPa
Padavine: 1 mm
Vetar: SZ
Brzina vetra: 7 km/h
Sutra
14°C
2024-04-20
16°C
2024-04-21
12°C
2024-04-22
11°C
2024-04-23
13°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više