Štampa
AQUA PARK PETROLAND

Jedan od najvećih akva parkova u Srbiji je na severu Vojvodine i prostire se čak na osam hektara površine. Nalazi se u Bačkom Petrovcu, ima više od 16 tobogana za decu i odrasle, a specifičan je po tome što se u svim bazenima nalazi prirodno geotermalna lekovita voda.

Kad smo se uputili u avanturu obilazaka akva parkova, prvo smo krenuli na sever zemlje, jer je tamo smeštena jedana od najvećih vodenih atrakcija - aqua park Petrolend. I nebi trebalo da čudi što je to tako, jer se ovde nalaze tri velike kule sa brojnim toboganima za samostalno ili spuštanje u paru, različite atrakcije za mališane, bazeni sa veštačkim talasima, divlja reka za rafting i sve ono o čemu deca ali i odrasli maštaju kada dođe leto.

Međutim, ono po čemu je ovaj akva park specifičan nisu samo različite vrste tobogana, već četiri bazena u kojima se nalazi geotermalna lekovita voda, temperature od 27 pa do čak 34 stepena. Najveća gužva uvek je u onom bazenu koji ima šest tipova talasa, pa tu kupačiimaju osećaj da su na nekoj divljoj morskoj plaži usred prostrane Panonske ravnice u Bačkom Petrovcu. Za mališane najbolje mesto je "dečiji raj" dubine 40cm, u kome se nalazi kula sa nekoliko tobogana, a čari raftinga možete doživeti u bazenu "divlja reka". Za one koji žele više odmora i relaksacije, umesto vrtoglavih spustova sa čak 16 različitih tobogana, u centralnom delu kompleksa nalazi se bazen za relaksaciju, a u njemu hidromasažne ležaljke.

TOBOGANI KROZ BROJEVE

U kompleksu aqua parka Petroland nalaze se tereni za fudbal. odbojku i košarku kao i dečije igralište.

Kada je radni dan, u akva parku nisu ogromne gužve, pa ležaljki ima dovoljno za sve. Međutim, vikendom je sitacija je potpuno drugačija jer na kupanje dođe i po četiri hiljade ljudi, i tada 1250 ležaljki nije dovoljno da bi se svi gosti smetili. Zbog toga se oko bazena nalazi ogromna travnata površina sa visokim drvećem, pa se u prirodnoj hladovini mogu smestiti svi koji žele. Doduše, to znači da će peškir morati da rašire na zemlju ili da ponesu svoj ligeštul ili ležaljku jer je to pravilnikom akva parka dozvoljeno.

Restoran za samoposloživanje

S obzirom na to da je zabranjeno unošenje hrane i pića u akva park, u njemu se nalazi pet objekata za njihovu prodaju. Tačnije, jedan restoran brze hrane u kome se mogu kupiti palačinke, krofne i hot-dog, i centralni bar u koje se služi piće i može se jesti isključivo pica. Tu su i tri samouslužna restorančića, gde na jednom mestu odaberete šta želite da jedete, potom platite, a na drugom kraju šanka vam osobolje isporuči ono što ste naručili.

Cene pića u akva parku

Cene hrane u akva parku

 

Radno vreme - svakog radnog dana od 10 do 19h

Broj bazena - 4 za kupanjen, 3 sa toboganima, 1 za vožnju brodića

Broj tobogana - 16

Parking - Besplatan

Ležajke - 1250 ležaljki sa suncobranima u objektu, ne plaćaju se, ne postoji mogućnosti rezervacije, dozvoljeno noženje svoje ležaljke

Menjačnica - ima

Bankomat - nema

Plaćanje karticama - Može

Unošenje hrane i pića - nije dozvoljeno

Ormarić za lične stvari - depozit za ključ 300 dinara

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više