Triglav osiguranje

Осигурање.срб

Facebook-u
Twitter-u
Najbrže rastuća grana turizma koja definitivno nije za svakoga

Od velnes turizma preko bekpekera do safari avantura, turizam je uvek menjao svoje oblike. Sada se sveo baš na ono osnovno. Doslovno.

„Nakation“, odnosno goli turizam, postao je neverovatno popularna vrsta avanturističkog turzma. Od letovališta namenjenih golim ljudima do planinarenje bez odeće, pa čak i kruzera, čitav svoj odmor možete provesti potpuno nagi.

“U poslednje vreme vidimo sve više mlađih ljudi koji se opredeljuju za ovakvu vrstu putovanja“, kaže Meri Džejn Kolasa, portparolka Američke asocijacije nudista.

Kako kaže, „nakation“ umesto „vacation“ postao je najbrže rastuća grana turizma u poslednjih nekoliko godina posebno ako uzmemo u obzir da su milenijalci željni da eksperimentišu.

Štaviše, Forbs je još 2003. godine procenio da će ovakva vrsta turizma donositi preko 400 milijardi dolara godišnje, a sada se zapravo procenjuje da je taj broj 533 miliona.

Pitate se zašto je ovakva vrsta turizma popularna?

U svetu kada nam treba detoks od tehnologije, rutine, pa čak i odeće!

“Postoji nešto jako oslobađajuće u odbacivanju odeće i prihvatanju bez osuđivanja od grupe koja uživa istu takvu slobodu“, kaže ona.

Nik i Lins, par iz Belgije u svojim tridesetim godinama u poslednjih nekoliko godina isključivo putuju na ovaj način. Štaviše, njihov profil na Instagramu posvećen je golotinji čiji su ponosni ambasadori.

“Počeli smo da pišemo o naturizmu na našem blogu s namerom da informišemo ljude. Postoji toliko predrasuda kada je nudizam u pitanju – da je to za hipike, za stare ljude, da ima veze sa seksom.“

Štaviše, oni kažu da je za njih to svojevrsna terapija, a jedna njihova prijateljica je od psihoterapeuta dobila savet da počne da praktikuje naturizam.

“Uspela je da pobedi svoju osetljivost i nedostatak samopouzdanja. Psihoterapeutkinja u Mekisku nam je rekla da isto ’prepisuje’ svojim pacijentima“, kaže Nik.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • Individualno putno osiguranje
  • Porodično putno putovanje
  • Grupno putno osiguranje

NAŠA DESTINACIJA

Kursna lista

EUR 118.34
USD 104.21
CHF 104.79
GBP 131.57
AUD 74.94
BAM 60.5
HRK 15.99
CAD 77.91

Vremenske prilike

Oblačno

0°C

u Srbiji

Oblačno

Vlažnost: 95%

Vetar: 14.48 km/h

  • 16 Dec 2018

    Sneg 0°C -4°C

  • 17 Dec 2018

    Oblačno -1°C -7°C

Scroll to top