Осигурање.срб

Triglav osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Burkine faso

Politička nestabilnost, otmice, pljačkanja, ubistva, silovanja, terorizam - sve to pokazuje da putovanje može da bude i te kako opasno. Predstavljamo 16 zemalja koje bi trebalo da zaobiđete u širokom luku ukoliko vam je stalo do sopstvene bezbednosti.

1. Avganistan: Hoteli i vlasnici različitih objekata za izdavanje dobijaju pretnje na dnevnoj bazi, a pretnja od terorizma je velika. Takođe je reč o zemlji sa velikim brojem prijavljenih slučajeva kidnapovanja. 

2. Burkina Faso: Visoka pretnja od terorizma, naročito kada je reč o hotelima, restoranima i kafeima. 

3. Burundi: Politička nestabilnost i veliki broj incidenata vezanih za nasilje; sukobi oružanih bandi. 

4. Centralnoafrička Republika: Različite vrste tenzija širom zemlje. Nasilje, pljačka, ubistva i narušavanje ljudskih prava su u ovoj zemlji zastupljeni u širokoj meri. 

5. Čad: Visoka pretnja od terorizma, naročito na mestima kojima se kreću turisti. 

6. Demokratska Republika Kongo: Politička nestabilnost, sukobi oružanih bandi, nasilje. Situaciju dodatno otežava veliki priliv izbeglica iz susednih zemalja. 

7. Irak: Pojedine provincije kontrolišu različite naoružane grupe, dok je bezbednost stanovnika i turista na niskom nivou. 

8. Libija: Oružani sukobi, visoka pretnja od terorizma, kidnapovanja. 

9. Mali: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. 

10. Mauritanija: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. Rizik je najveći za stanovnike SAD. Savetuje se izuzetan oprez na javnim mestima. 

11. Niger: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. 

12. Severna Koreja: Političke tenzije koje mogu da dovedu do dalje nestabilnosti u regionu. 

13. Somalija: Terorističke grupe su jasno uputile pretnju svim Zapadnjacima, kako ljudima koji rade u ovoj zemlji, tako i turistima. 

14. Južni Sudan: Situacija u Jubi je relativno mirna od krize u 2016. godini, ali se širom zemlje i dalje dešavaju napadi na dnevnoj bazi. 

15. Sirija: Situacija je izuzetno rizična i opasna u ovoj ratom opustošenoj zemlji. Vojne operacije su svakodnevne, a lokalna vlada je izgubila kontrolu nad pojedinim delovima zemlje, kojima je zagospodarila Islamska država. 

16. Jemen: Situacija je vrlo napeta i nestabilna. U pojedinim delovima zemlje se ne zna koja frakcija drži kontrolu. Osim stalnih oružanih sukoba, postoji i visoka pretnja od terorizma i kidnapovanja, a napadi su usmereni i na turiste.

Izvor: novaekonomija.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • Individualno putno osiguranje
  • Porodično putno putovanje
  • Grupno putno osiguranje

NAŠA DESTINACIJA

Kursna lista

Vremenske prilike

Oblačno

-1°C

u Srbiji

Oblačno

Vlažnost: 67%

Vetar: 24.14 km/h

  • 03 Jan 2019

    Sneg 1°C -2°C

  • 04 Jan 2019

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Scroll to top